teamwork-trustSuccesvol als team samenwerken

In het Leaders-in-team programma doorlopen we de essentiële bouwstenen voor sterke teams, gebaseerd op de teamprincipes van Patrick Lencioni. Teamwork begint bij zelfleiderschap. Leiderschap begint bij zelfkennis. Om van daaruit connectie te maken met de ander. En samen mooie zaken te verwezenlijken. Waarbij elk teamlid de leiding neemt over zijn deel onder leiding van een krachtige leider die de kwaliteiten van het team doet schitteren.

Gedurende het Leaders-in-team programma komen onder meer volgende onderwerpen aan bod:

  • je eigen favoriete gedragspatronen leren kennen alsook die van je teamleden om elkaar -nog- beter te begrijpen
  • trustbuilding: vertrouwen geven en krijgen
  • negatieve emoties en conflicten ombuigen in energie en verbondenheid
  • krachtige teamcommunicatie vanuit verschillen én dialoog
  • commitment creëren: kiezen en je verbinden met concrete doelen
  • het team-DNA bepalen
  • ownership nemen: afspraken maken en nakomen en anderen hierop aanspreken
  • doelgericht werken aan het behalen van gezamenlijke resultaten

Training en individuele coaching worden afgewisseld in een programma met meerdere modules. Ook een workshop van 1 dag is mogelijk. Het aantal sessies bepalen we in overleg en afhankelijk van de noden.

Testimonials

Ik vroeg Annemarieke om een “leaders-in team” programma voor te stellen voor mijn operationeel management team. Dit programma en vooral de zeer “hands-on” en interactieve benadering hebben perfect bijgedragen tot de verdere ontwikkeling van zowel de individuele als de teamontwikkeling. De feedback was super en commentaren zoals:” ik heb meer geleerd de voorbije paar dagen over mezelf en het team dan de voorbije 20 jaar”, “een zeer inspirerend programma”, “een zeer intense “eye-opener”, “een zeer integer en constructief proces”, “proces dat ook de werkelijke problemen niet uit de weg gaat en oplossingen aanreikt” etc…
Annemarieke is voor mij DE perfecte coach die vanuit een zeer goed luisteren en de juiste vraagstelling, de perfecte focus en prioriteitstelling weet te bekomen. Ze slaagt erin om individuen op een nieuwe manier naar problemen te laten kijken en van hieruit betekenisvolle en praktische oplossingen aan te reiken en verder te ontwikkelen. Haar enthousiasme, goede voorbereiding, doelgerichtheid, psychologische aanpak en vooral haar integriteit zijn bijna uniek en heel sterk aan te raden bij dergelijke vaak complexe processen. 

Francis Mottrie, CEO BEXCO

Ons team mocht recent een teambuilding onder Annemarieke beleven. Ik gebruik bewust niet “volgen”, want het was van begin tot einde een interactieve dag waarin we aan de hand van open vragen een heerlijk openhartig gesprek onder collega’s konden voeren. Iets wat tot dusver steeds onmogelijk leek. We proberen nu – gewapend met Annemarieke haar tips en de verworven informatie over ieders kleur (DISC-model) – een harmonieus team te vormen waarbij communicatie centraal staat. Bedankt voor deze leerrijke dag, Annemarieke!

Katie Van Keijenberg, PA verantwoordelijke van een internationaal advocatenkantoor

Interesse? Neem contact op: bel +32 499 10 50 60 of mail avandenboogaard@mindshaping.be